Skjelmose tog ungdomstrøjen: Det handler stadig om Mads P

Mattias Skjelmose leverede onsdag et flot resultat, da han sluttede på tiendepladsen på 2. etape af PostNord Danmark Rundt og kunne derfor iklæde sig den hvide ungdomstrøje i løbet. Dermed væltede han også unikummet og stortalentet Remco Evenepoel af pinden i den konkurrence. 

Alligevel var danskeren klar i mælet efter etapen. Det handler ikke om hans egen placering i klassementet. I stedet handler det for ham og resten af Trek Segafredo-mandskabet om at være der for Mads Pedersen, der tog sig af etapesejren i Sønderborg og ligger nu på tredjepladsen i klassementet. 

“Omgangen her i Sønderborg handlede meget om at positionere sig rigtigt, og for det meste handlede det bare om, at jeg skulle placere mig så godt som muligt ved Mads, og så fik jeg hjulpet ham til sidst, da Jumbo kørte, og så prøvede jeg ellers bare at holde hans hjul så godt, som jeg kunne”, sagde Mattias Skjelmose efter etapen til CyclingWorld.

Torsdag venter så kongetapen, når rytterne slutter op ad Kiddesvej i Vejle. En stigning, der på papiret passer glimrende til en ryttertype som Mattias Skjelmose, men han har ikke umiddelbart planer om at køre sin egen chance. I stedet skal han være der for Mads Pedersen. 

“Jeg har aldrig kørt i Vejle, og jeg har faktisk aldrig kørt på Kiddesvej. Jeg bekræftede dog i dag, at min form er god. Kiddesvej handler også meget om at kunne positionere sig rigtigt, og det synes jeg, at jeg er god til, men uanset hvad er det hundrede procent for Mads, indtil han siger andet”, sagde Mattias Skjelmose, inden han tilføjede: 

“Det har hele tiden været planen, at Mads er vores hovedkaptajn, og jeg skal bare være der for ham, hvis der sker noget med ham. Jeg skal bare holde mig til, indtil Mads fortæller mig andet, og hvis han er i god form og får en punktering, så er det ikke udelukket, at jeg skal give ham mit hjul, og det er jeg også klar på,” lød det klare svar fra Skjelmose. 

Mattias Skjelmose ligger i øjeblikket nummer 15 i klassementet 16 sekunder efter Dylan Groenewegen, der forsvarede førertrøjen på etapen.