Dansk LandevejTopartikler

Fantastisk rute venter Gran Fondo Denmark rytterne

Som bekendt af mange er Holbæk til august værter for Gran Fondo Denmark, der er et officielt kvalifikationsløb til den internationale cykelunions Gran Fondo verdensmesterskab, også kendt som amatør VM. Forberedelserne til det store event er allerede godt igang. Søndag gennemkørte et felt på omkring 40 ryttere ruten til det store cykelløb. Rytteren fra Holbæk Cykelsport, repræsentanter fra danske cykelmedier, sponsorer samt en række inviteret gæster havde en fantastisk dag i højt solskin og med store fysiske udfordringer.

Solen var allerede begyndt at varme, da Holbæks borgmester Søren Kjaersgaard søndag morgen kl. 9:00 fra centrum af Holbæk sendte et veloplagt felt at cykelryttere ud på en 130 km lang tur, der gik over de vigtigste strækninger af ruten til årets Gran Fondo Denmark.

Danmarks Cykle Unions eventmanager Jens Kasler førte an, og viste rundt i det smukke Nordvestsjælland. Grand Fondo løbet får start og mål på Ahlgade midt i Holbæk. Her vil der desuden være expoområde og masser at se på for publikum. Desuden køres der på dagen en afdeling af Danmarks Cykle Unions PostNord Cup med hele den danske elite, så der er garanti for cykelfest i Holbæk til august.

gfrekon2017_1
Borgmester Søren Kjaersgaard sendte rytterne afsted.

17 markerede stigninger i Gran Fondo Denmark
Ruten går gennem nogle af de smukkeste områder på Sjælland og over alle de kendte bakke i de nordvestlige Sjælland. Dem der tror, at Danmark og Sjælland er fladt, bliver overrasket, når de gennemkører Gran Fondo ruten. Faktisk er der på ruten hele 17 stigninger, der vil være markeret med et skilt, der angiver stigningsprocenter og højdemeter. Blandt de mere kendte stigninger, i cykelkredse kan nævnes Mørkemosebjerg, Kårup Bakke, Asnæs Indelukke og Høve Stræde. “Men generelt tror jeg bare, at deltagerne bliver overrasket mange steder. Specielt de mange udenlandske deltagere finder ud af, at Danmark ikke er helt fladt”, forklarer Danmarks Cykle Unions event manager Jens Kasler, der søndag blev yderligere bekræftet i rutens hårdhed. “Vi havde en super dag, og jeg og de andre deltagere kunne mærke på egen krop, at vi virkelig har en fantastisk rute, som vi glæder os til at vise frem til de mange danske og udenlandske deltagere, der kommer til Holbæk til august”.

gfrekon2017_2
Også den smukke Munkholmbroen skal passeres på Gran Fondo ruten.

177,6 km
Gran Fondo Denmark 2017 ruten er på i alt 177,6 km km. Stort set hele ruten er på smalle veje og rigtig mange steder går det op og ned hele tiden. Medio Fondo ruten, der er for damer samt for herrer over 60 år er på 124,3 km. Desuden køres der enkeltstart over 25,6 km. Enkeltstarten køres lørdag den 12. august og landevejsløbene den 13. august. De 25 procent bedste i hver aldersgruppe kvalificerer sig til amator-VM.

Gran Fondo Denmark 2017 er en af 20 kvalifikationsløb, fordelt over hele verden, til UCI Gran Fondo World Championships, også kaldet amatør-VM, der i år afvikles den 24. til 27. august i franske Albi.

Bag Gran Fondo Denmark løbet står Danmarks Cykle Union, Holbæk Cyclesport, Holbæk Kommune samt sponsorerne Skoda, Spar Nord, Eiland electric og Sparekassen Sjælland.

Læs mere og tilmeld dig Gran Fondo Denmark via www.granfondodenmark.dk.

gfrekon2017_4Asnæs Indelukket er et af nøglepunkterne i Gran Fondo Denmark 2017.