BaneBane VMTopartikler

VM sølv i parløb til Folsach/Norman

Danskerne Lasse Norman og Casper Folsach sikrede sig søndag sølv i parløb ved VM i Pruszkow. Tyskerne Roger Kluge/Theo Reinhardt blev verdensmestre for andet år i træk.

Bronze gik til Belgien ved Kenny De Ketele/Ronne Ghys, mens australienerne Leigh Howard/Cameron Meyer måtte nøjes med fjerdepladsen.

De tre medaljevindende par vandt alle tre omgange i løbet og dermed 60 point, mens Australien kun blev noteret for to vundne omgange. Danskerne vandt 14., 17. og 18. spurt og scorede i alt point i otte af de 20 indlagte spurter over de 50 km. Folsach/Norman endte på 84 point, tyskerne på 105 point og belgierne på 82 point.

Foto: Jesper Skovbølle

I kvindernes pointløb endte danske Trine Schmidt endte uden point på 17. pladsen. Australske Alexanra Manly sejrede foran irske Lydia Boylan og hollandske Kirsten Wild, der som den eneste i top-5 ikke erobrede en omgang og dermed 20 point. Wild sikrede sig bronzemedaljen ved at vinde den tiende og sidste af de løbets spurter.. Her blev Manly nr. tre, hvilket gjorde udfaldet for fordelingen af guldmedaljen.

Dermed vandt Danmark tre medaljer ved bane VM i den polske by. Det blev desuden til bronze i herrernes holdforfølgelse og i damernes parløb.