Bane

VM-bronzevinder planlægger timerekordforsøg

Belgisk Victor Campenaerts, der kører for Lotto Soudal teamet, og netop har vundet VM-bronze i enkeltstarten i Innsbruck, planlægger et forsøg på at slå den legendariske timerekord.

Belgieren tog direkte fra Innsbruck til schweiziske Grenchen for at teste sine muligheder for at slå rekorden. Over en halv time lykkedes det for Campenaerts at holde den gennemsnitshastighed, der er krævet for at slå rekorden som Bradley Wiggins 54.526 meter. “Efter min mening gik testen godt. Over en halv time lykkedes det for mig at holde en gennemsnitsfart på 54,8 km/t. Selvfølgelig ved jeg at en halv time er noget andet en time. Der er stadig meget arbejde at gøre for at kunne slå rekorden”, forklarede Victor Campenaerts efterfølgende, og fortalte videre, at han endnu ikke ved hvornår rekordforsøget skal finde sted. En mulighed for belgieren er at vente til efter OL i Tokyo.

Torsdag vil den danske U23 verdensmester Mikkel Bjerg udføre et timerekordforsøg i Odense. Den danske timerekord, og verdens næstlængste distance på en time, indehaves af Martin Toft Madsen, der i Mexico tidligere i år kørte 53.619 meter.