Vingegaard: Meget følelsesladet

Blot 24-årige Jonas Vingegaard imponerede den internationale cykelverden ved at vinde den hårdt kørte femte etape af årets første World Tour løb. Den unge dansker angreb i slutfasen, og vandt foran Tour de France-vinder Tadej Pogačar 

“Det var meget følelsesladet sejr for mig. Det er næsten to år siden, jeg vandt min seneste sejr. Jeg kom her for at forsøge at gøre det godt i klassementet. Desværre kom jeg ikke med i første gruppe på første etape, så jeg var allerede væk, og led også lidt på den første bjergetape, da jeg havde det svært med varmen”, forklarede den unge dansker efter sejren. “Vores taktik i morges var, at Sepp Kuss skulle angribe på de sidste kilometer, og jeg skulle vente til spurten. Men det blev klart, at det ikke ville blive en spurtfinale, og jeg så en mulighed for at angreb. Jeg er bare virkelig glad, at jeg greb muligheden, og nu har etapesejren”.

Sejren kan åbne nye døre for Vingegaard og forbedre han plads i hierakiet på Jumbo Viste. “Jeg ved ikke om denne sejr vil give mig flere muligheder. Vi har et virkeligt stærkt team. Ofte kører jeg for at hjælpe Primož [Roglič] eller Steven [Kruijswijk]  eller hvem, der er leder. Selvfølgelig får jeg også mine chancer, men jeg er stadig ung, så jeg er ikke stresset omkring dette. I fremtiden vil jeg være en klassementsrytter selv, men indtil videre er mit job at hjælpe vores ledere. Jeg er sat til at køre Vuelta’en igen i år. Jeg nød at hjælpe Primoz sidste år. Han er en god kaptajn og en fin fyr. Jeg vil gerne køre for ham”, afsluttede det unge danske bjergtalent.