Topartikler

Vinderne fra London kommer til Ballerup

Søndag imponerede og overraskede belgierne Kenny De Ketele/Moreno De Pauw ved at vinde 6-dagesløbet i London. Til januar kan de to opleves ved det københavnske 6-dagesløb i Ballerup Super Arena.

Verdensmestre og lokale helte Bradley Wiggins/Mark Cavendish var favoritter. Men det blev belgierne Kenny De Ketele/Moreno De Pauw, der stod øverst på resultatlisten, da den anden udgave af det nye 6-dagesløb i den olympiske velodrom i London, sluttede søndag.

Sejren skabte glæde hos arrangørerne af det københavnske 6-dagesløb. De stærke belgier er nemlig på startlisten, når der den 26. til 31. januar skal køres den 55. udgave af det københavnske 6-dagesløb i Ballerup Super Arena.

“Belgierne viste stor styrke i London, og vi kender dem som et par ryttere, der altid leverer en indsat på højeste niveau. De kommer til at tilføre rigtig meget til løbet i Ballerup, og jeg glæder mig til at følge dem”, forklarer sportslig ansvarlig for det københavnske 6-dagesløb, Jimmi Madsen.

6-dagesløbene i London og København udgør sammen med løbene i Amsterdam og Berlin en samlede løbsserie, hvor der køres med faste nationale par. Hver af de fire løb giver point til et klassement, hvorfra de tolv bedste par kvalificere sig til en finale på Mallorca den 17. marts.

Kalender for 6-dages løbsserien: 
Den 25. til 30. oktober, London
Den 6. til 11. december Amsterdam
Den 19. til 24. januar, Berlin
Den 26. til 31. januar, København
Den 17. marts, Finale på Mallorca

2017-udgaven bliver den 55. udgave af det københavnske 6-dagesløb. Det bliver 14. gang, at der skal køres i Ballerup Super Arena, og det bliver den femte udgave med Michael Sandstød som arrangør.