Nyheder

Verdensmester i cykling er udtaget til de Paralympiske Lege

Emma Lund, der sidste sommer kørte sig til VM-guld i linjeløb på landevej, bliver en del af det danske hold til Para Olympisk i Paris.

Det er gået rigtig stærkt for Emma Lund, der sidste år vandt VM-guld og -bronze, startede 2024 med at vinde Kulturministerens Parasportspris 2023 og netop er hædret med Danmarks største handicappris, Helene Elsass Prisen på 150.000 kr. Nu er hun klar til at jagte den ultimative sportslige triumf – en paralympisk guldmedalje i Paris til sommer.

“Det er for vildt! Jeg vil træne og træne og gøre mit allerbedste for at stå på podiet i Paris,” siger Emma Lund.

Efter VM-triumfen i Glasgow sidste sommer har Emma Lund døjet med en skade i ryggen, men hun er på vej tilbage til fuld styrke. Med PL-udtagelsen på plads får hun mulighed for at sætte fuld fokus på den paralympiske styrkeprøve og bruge forårssæsonen som ren optakt. Ifølge Michael Møllgaard Nielsen, der er sportschef i Parasport Danmark, kan det blive en stor fordel.

“Emma har haft et fantastisk flot år, og der er forståeligt nok stor interesse for hende både i og uden for konkurrence. Nu kan hun fokusere fuldstændig på at jagte et stort resultat i Paris,” siger Michael Møllgaard Nielsen.

Han spår Emma Lund gode chancer på PL-ruten i byernes by.

“Vi kunne ikke have drømt om en bedre rute for Emma. Den er hurtig og hård med to lange bakker, hvor hun kan sætte sig rigtig godt igennem, og så er den ikke særlig teknisk. Hvis hun rammer topformen, ser det rigtig spændende ud”, siger sportschefen.