Internationalt landevej

Verdensklasse cykelløb i Ballerup. Parløbssejr til Folsach/Rodenberg

Torsdag aften blev sæsonens femte DBC-stævne afholdt i Ballerup Super Arena. Det var en række af verdens bedste cykelryttere og cykelløb i verdensklasse, tilskuerne var vidne til.

Aftenen startede med en række udskilningsløb hvor det blandt andet blev til en sejr til norske Anita Yvonne Stenberg i D-klassen. Det første løb for A-klassen var et pointløb over 30 omgange. Løbet var det første Lasse Norman kørte på en bane siden OL i Rio, og det var der også Norman, der angreb fra start, og vandt første spurt. Det super stærkt besatte løb blev dog vundet af europamesteren i Derny pace Casper Folsach foran Norman og OL-bronzevinder i holdforfølgelse Frederik Rodenberg Madsen. Europamesteren i netop pointløb, Niklas Larsen, måtte nøjes med sjettepladsen. Kort efter tog Lasse Norman revanche, og vandt A-klassens udskilningsløb efter en ekstrem tæt spurt mod Marc Hester.

1
Tæt spurt mellem Norman og Hester

Aftenen bød også på to Derny-pace heat over 7,5 km. Første heat blev imponerende vundet af europamester i pointløb Niklas Larsen foran stortalentet Julius Johansen. I næste heat optrådte Casper Folsach i den europamestertrøje, han vandt i netop Ballerup for et par uger siden, og demonstrede stor styrke ved at sejre suverænt foran Casper Pedersen, mens den tidligere europamester i disciplinen Jesper Mørkøv måtte nøjes med tredjepladsen.

I scratch for blandt andre A-feltet overraskede Jeppe Hanssing med et angreb langt ude fra, og besejrede dermed blandt andre Niklas Larsen og Lasse Norman. Parløbet for B, C og D over 25 km blev vundet af Par nr. 1 Benjamin Hertz/Sebastian Andreasson.

Aftenens finale var et super stærkt parløb over 40 km og med 16 indlagte spurter. Løbet viste sig at blive et opgør blandt de fire par, Julius Johansen/Kristian Kaimer, Frederik Rodenberg Madsen/Casper Folsach, Marc Hester/Jesper Mørkøv og Casper Pedersen/Rasmus Bøgh Wallin. De unge Johansen/Kaimer lykkedes midtvejs i løbet med at erobre en omgange og dermed 20 point. Men Frederik Rodenberg/Casper Folsach, der i sidste weekend blev nr. et og to ved DM i omnium, viste sig som dagens stærkeste par, og arbejdede sig stille og roligt i front. Også Hester/Mørkøv passerede de unge Johansen/Kaimer i regnskabet og endte på andenpladsen. Johansen/Kaimer vandt godt nok løbets sidste spurt, men måtte alligevel nøjes med tredjepladsen.

Resultat af dagens parløb i Ballerup Super Arena
1. Frederik Rodenberg/Casper Folsach 58 p.
2. Marc Hester/Jesper Mørkøv 48 p.
3. Julius Johansen/Kristian Kaimer 41 p.

Næste DBC stævne er DM i Parløb den 1. december.