Unge talenter kører efter DM-medalje

Ved torsdagens generalprøve for DM i Parløb i Ballerup imponerede de unge talenter Julius Johansen og Kristian Kaimer Eriksen med en tredjeplads. Parret var det eneste i feltet, der lykkedes med at erobre en omgang, og dermed de 20 point, som en sådan giver ifølge de nye regler fra UCI. Desuden vandt de i suveræn stil den afsluttende spurt, der giver dobbelt point. I den samlede stilling måtte de to unge talenter kun bøje sig for landsholdsrytterne Casper Folsach/Frederik Rodenberg og de rutinerede 6-dagesryttere Marc Hester og Jesper Mørkøv. Resultatet har vækket DM-medaljedrømme.  “Ja vi kører efter en medalje til DM”, bekræfter Julius Johansen.

Johansen er blot 17 år, og er blandt andet i 2015 blevet olympisk ungdomsmester i enkeltstart. Som 16-årige vandt han, nærmest sensationelt, sin første elite DM titel i individuelt forfølgelsesløb. Desuden blev det i sommers til U19 VM bronze i omnium plus sølv i holdforfølgelse, hvor også Kristian Kaimer Eriksen var med. Kaimer Eriksen er fortsat blot 16 år, og er blandt andet også noteret for en fjerdeplads ved U19 VM i parløb sammen med Mathias Larsen. I september blev Johansen/Kaimer Eriksen danske junior mestre i parløb.

Parløbs DM afvikles i Ballerup Super Arena den 1. december. I feltet er ud over de tre nævnte par også et jokerpar bestående af tidligere U19 omnium verdensmester Casper Pedersen og den nuværende europamester i pointløb Niklas Larsen. Sidstnævnte skal simpelthen køre sit første parløb.

Der forventes et stort antal tilskuere til det store event arrangeret af Dansk Bicycle Club. Billetter kan købes via BikeNrun.dk.