Dansk LandevejHistorie

Vandt Johnny Weltz DM på en Schrøder?

I 1989 blev DM/NM for professionelle kørt ved Kolding. Kun 24 ryttere deltog, men tilskueremængden var enorm for på startlisten var blandt andre Kim Andersen, Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Jesper Skibby, Johnny Weltz, Brian Holm, Søren Lilholt, Jens Veggerby, Jørgen Marcussen og norske Dag Otto Lauritzen. Løbet huskes af mange for at Jesper Skibby følte sig lukket af Johnny Weltz i spurten, og siden brokkede sig over der stod “en sten midt på vejen”.

Weltz vandt foran Skibby og Per Pedersen. Johnny Weltz kørte for Once-teamet og var dermed forpligtiget til at køre på deres Look-cykler

Men i den nye bog Schrøder Cykler gennem 100 år spekuleres der i om Weltz ved DM kørte på en Schrøder-cykel. “Weltz kørte som professionel for det spanske Once-hold, og var derfor forpligtet til at køre på et andet mærke – i hvert fald udadtil…”, står der i bogen.

I hvert fald stod der Schrøder på bukserne hos Johnny Weltz og den daværende ejer af Schrøder Cykler, Wilhelm Christiansen var meget synlig omkring Weltz.

Se løbet i nedenstående.

Bogen Schrøder Cykler gennem 100 år kan købes via Bike N’Run på dette link.

Bogen De Danske Tour de France helte, der udkommer den 6. juli, indeholder også et kapitel om Johnny Weltz Tour de France sejr på Puy de Dôme i 1988. Bogen kan bestilles på dette link.