Internationalt landevej

Unik efterårssæson i sigte

Der skal selvfølgelig tages forbehold for udviklingen i coronasituationen i Europa, men alt tyder på at der venter et efterår, der bliver helt unikt for cykelsporten. 2020 kan gå over i historien som året, hvor der sket store fascinerende ting i internationale cykelsport. Der bliver masser af cykelløb at spille på for dem, der lyster dette ellers kan man også fordrive tiden på kasinopelit.

Start 1. august
Allerede i juli begynder de første, dog lidt mindre cykelløb, rundt omkring i Europa. Den 1. august indledes WorldTour’en med Strade Bianche i Italien. Et løb der normalt ligge tidligt som indledening til brostensklassierne i Nordeuropa. Disse skal dog i år køres til oktober. Men allerede en uge efter Strada Bianche skal monumentet Milano-Sanremo afvikles. Et løb der ganske enkelt er blandt de vigtigste i verden. Det samme gælder for Lombardiet Rundt, der skal køres den 15. august.

Tour nr. 107
Tour de France er som altid årets største begivenhed. Der skal køres, i udgave nr. 107, fra den 29. august og allerede nu spekuleres der i hvem, der er årets store favoritter. Team Ineos står jo ekstremt stærkt med sidste års vinder, colombianske Egan Bernal, den firedobbelte vinder af løbet Chris Froome og vinderen fra 2018 Geraint Thomas. Der har være rygter om at Froome ville skiftet hold inden Tour’en, men det ser ikke ud til at falde på plads. Så holdets udfordring er om de tre store kaptajner kan undgå at modarbejde hinanden. Den største udfordring til det britiske team ser ud til at komme fra det hollandske Jumbo-Visma, hvor hollandske Tom Dumoulin har et ekstremt stærkt hold i ryggen, og kan overraske trioen på Ineos.
Tour de France overlapper med VM i enkeltstart, hvilket kan få betydning for startlisten i tidskørslen i Schweiz. Men en 27. september skal der køres VM-landevejsløbet i Schweiz, hvor danske Mads Pedersen skal forsvare sin trøje. Giro d’Italia indledes den 3. oktober, og overlappes af klassiske løb som Liége-Bastogne-Liége, Amstel Gold Race, Gent Wevelgem, Flandern Rundt og Paris-Roubaix.
Vuelta a Espana runder den europæiske landevejssæson af, da det skal køres, i udgave nr. 25, den 20. september til 8. november.

DM men intet Danmark Rundt
I Danmark skal der være DM i enkeltstart den 15. august i Slagelse og DM landevejsløb den 23. august ved Middelfart. PostNord Danmark Rundt, der ellers havde fået lov af den internationale cykelunion til at starte den 1. september, er blevet aflyst.

Der venter et helt specielt cykelefterår, og man kan kun glæde sig at der må vente store cykeloplevelser.