NyhederTopartikler

Ungdoms-OL guld til Danmark

De danske piger, Sofie Heby Pedersen og Mie Saabye Madsen, vandt guld i den kombinerede cykelkonkurrence ved ungdoms-OL i Buenos Aires, Argentina.

Danmark vandt foran Østrig med den nye kåret junior verdensmester på landevej Laura Stigger og Ungarn.

Der blev kørt over fem afdelinger, heraf to MTB-løb og tre landevejsløb. Efter hvert løb får man point alt efter sin placering. Den første over målstregen får 100 point, nummer to får 80, nummer tre får 65 osv. Danmark sejrede samlet med 376 point på trods af at det kun blev til 2 point i kriterium, der var i sidste afdeling. Østrig endte på 355 point og Ungarn på 255 point. Ungarn indhentede Storbritannien i sidste disciplin.

“Jeg er mega glad for, at vi ender med at vinde guld. Det er en konkurrence, der foregår over fem dage, så et godt resultat ville kræve, at alt gik op i en højere enhed. At vi har formået at samarbejde gennem det hele og vinde konkurrencen er bare super fedt, og noget som jeg kun turde at drømme om, inden vi tog af sted. Både sportsligt, men også socialt, har det bare været en kæmpe oplevelse”, udtaler Sofie Heby i en pressemeddelelse.