Topartikler

Holbæk bliver værter for Gran Fondo og PostNord Cup

Danmarks Cykle Union har mandag på et pressemøde i Holbæk offentliggjort, at 2017 udgaven af Gran Fondo Denmark skal afvikles i Holbæk kommune.

Lørdag den 12. august køres enkeltstarten i Holbæk bymidte, mens landevejsløbene køres søndag den 13. august med start og mål i Holbæk. Foruden Gran Fondo-løbene lørdag og søndag, køres i forbindelse med arrangementet også Junior Cup-enkeltstart lørdag, mens Herre Eliten kører en PostNord Cup-afdeling søndag.

“Holbæk by og kommune og Holbæk Cykelsport har flere gange tidligere vist, at de kan levere sports- cykelarrangementer på højt niveau. Derfor glæder vi os over samarbejdet, der betyder, at der igen i 2017 køres Gran Fondo-løb i Danmark på højeste niveau, hvor sikkerheden er i top. Blandt andet køres den cirka 25 kilometer lange enkeltstart på en helt lukket rute. Foruden en stærk organisation sender det også et stærkt signal om, at erhvervslivet i området bakker op, som de gør!, siger eventmanager i Danmarks Cykle Union Jens Kasler.

Desuden har Danmarks Cykle Union offentliggjort at første afdeling af næste års PostNord Cup bliver GP Herning den 22. april og finalen bliver i Horsens den 10. september.

Gran Fondo Denmark er et af i alt 19 kvalifikationsløb på den Internationale Cykle Unions 2017 UCI Gran Fondo World Series-kalender. De 25 procent bedst placerede i hver aldersklasse ved Gran Fondo Denmark sikrer sig en startplads ved UCI Gran Fondo World Championships, amatørverdensmesterskaberne i landevejscykling, der i 2017 køres i Albi, Frankrig.

Sidste års udgave af Gran Fondo Denmark var planlagt til at blive afviklet i Helsingør, men måtte aflyses grundet for få tilmeldinger.