BaneDansk LandevejTopartikler

UCI vil have ligestilling ved OL 2024

De olympiske lege 2024 skal afvikles i Paris. Ved disse lege håber den internationale cykelunions (UCI) præsident David Lappartient at have fuld ligestilling mellem kønnene i forbindelse med cykeldisciplinerne.

Dette vil indebærer holdsprint på banen med tre kvinder, modsat to nu, samt en nedskæring af antal rytterne i herrernes landevejsløb, så deltagerantallet kommer til at matche det tilsvarende hos kvinderne. Lappartient har tilsyneladende diskuteret dette emne med den legendariske australske sprinter Anna Meares i forbindelse med de netop afviklede Commenwealth Games i Brisbane.

“Jeg står helt bag ideen om at have tre kvinder og tre omgange i holdsprint, så vi kan have helt ligestilling her”, udtaler David Lappartient ifølge mediet Insidethegames ved SportAccord Summit i Bangkok, og understreger at det ikke er muligt at ændre dette til OL 2020 i Tokyo. UCI-præsidentet forklarer videre, at holdsprint for kvinder blev indført med kun to ryttere for at sikre at flere nationer havde mulighed for at stille op.

Ved OL i Tokyo er der lagt op til 130 mænd og 67 kvinder i de to landevejsløb. “Jeg tror ikke på, at IOC (den internationale olympiske komitee) vil give os 60 eller 80 ekstra pladser, så vi bliver nok nødt til at reducere antallet af mænd”, lyder det fra David Lappartient, der dog ikke vil indføre ligestilling på distancen. Ved OL i Tokyo skal herrerne køre 266 km og kvinderne 143 km. I parløbet på banen køres 50 km for herrerne og 30 km for kvinderne. “Der er fysiske forskelle mellem mænd og kvinder”, afslutter UCI-præsidentet.