Internationalt landevej

UCI frygter for om en række teams kan overleve

Coronakrisen i Europa har ramt cykelsporten hårdt. Der har ikke været kørt professionelt cykelløb siden Paris-Nice i marts, og sportens sponsorer får ikke den dækning, de har kontrakt på.

Lige nu skulle Giro d’Italia have været godt i gang, men i stedet bruger rytterne tid på virtuelle cykelløb, men mange fans må udskifte cykelløb i TV med onlinespil, spil på udenlandske casinoer og lignende aktiviteter.

Situationen i europæisk cykelsport har bragt en række af de store teams ud i en livskamp. Præsident for den internationale cykelunion (UCI) David Lappartient er nervøs for overlevelsen af ihvertfald fem af sportens store teams. “Vi ved at tre, fire, fem teams har større problemer end de øvrige”, udtaler præsidenten til franske ANP.

Lappartient nævner ingen navne på teams, men CCC, Lotto-Soudal, Mitchelton-Scott, Bahrain-McLaren og Astana har alle meldt om økonomiske problemer, og har måtte nedskære lønninger på personale. Specielt det polske CCC er i problemer, og sponsoren har allerede meddelt, at de vil trække sig ud af sporten.

Også UCI selv har økonomiske problemer. Organisationen mister indkomst grundet aflyste løb, og efterårets VM tæt ved UCIs hovedkontor i Aigle er i fare for at blive aflyst eller muligvis blive rykket til et sted i Mellemøsten. Landevejs-VM indbringer omkring 9 millioner euro i fee til UCI.