Internationalt landevejTour de FranceTour de France 2023

Tour de France i Baskerlandet

Lørdag starter Tour de France for anden gang i historien i Baskerlandet. Det er udgave nr. 110 af det franske etapeløb, der indledes med en en etape til og fra Bilbao over 185 km. En etape der byder på en række korte men stejle stigninger.

Siden skal anden etape køres fra Vitoria-Gasteiz til San Sebastian over 210 km, mens tredje etape skal køres fra Amorebieta-Etxano og ind i Frankrig.

Tour de France blev også i 1992 indledt i Baskerlandet. Dette med en prolog i SanSebastin som Miguel Indurain vandt.  Tour’en besøgte også den spanske del af Baskerlandet i 1949, hvor Louis Caput vandt etapen til San Sebastian og i 1977, hvor José Nazabal sejrede i Vitoria. “Vi er stolte over at komme tilbage fordi vi ved at baskiske cykelfans er blandt de bedste i verden”, lyder det fra Tour de France direkte Christian Prudhomme.

Miguel Indurain kan du læse om i bogen Cykelsportens 25 største legender, og danskerne i Tour de France kan du læse om i bogen De Danske Tour de France-Helte. Bøger du kan købe om i Sportsbog.dk.