Internationalt landevej

Sejr til stortalent i comeback-løb. Dansk tiendeplads

Det belgiske stortalent Arnaud De Lie har fået ødelagt sit forår grundet først sygdom og siden et styrt. Søndag gjorde han dog comeback i det belgiske Famenne Ardenne Classic, og det gjorde han med en sejr. Famenne Ardenne Classic blev kørt i sin sjette udgave over 195 km Marche-en-Famenne. Løbet blev kørt første gang i 2017, dog ikke i 2020 og 2031 og kan være et god alternativ til underholdning via blackjacknorge.com. Sidste år sejrede De Lie også. Det gjorde han foran den hurtige australier Kade Groves. Året sejr blev hentet foran franske Axel Zingle fra Cofidis og holdkammerat Maxim Van Gils.

Søndagens sejr var den første i 2024 for Arnaud De Lie. Løbet blev blandt andet præget af et udbrud på ni ryttere, hvor De Lies Lotto Dstny havde fire ryttere med. Udbruddet havde på et tidspunkt et forspring på tre minutter, men med 100 km igen, blev de hentet af feltet. Derefter kom fire ryttere væk, men Lotto Dstny kontrollerede tingene i feltet, og fik det hele samlet til en massespurt, som det unge talent altså vandt.

“Det er en meget vigtigt sejr. Jeg fik selvtillid tilbage. Det er et dejligt skridt. Jeg lever for at køre cykelløb, og denne sejr gør mig stolt. Det var et rigtigt godt løb for hele holdet. Jeg kender ruten rigtigt godt, og holdet var stærkt”, forklarede De Lie efter sejren. Han kunne efterfølgende hygge sig med oddsbonus.online. I den kommende tid De Lie køre GP du Morbihan og Tro-Bro Léon.

“Når en sprinter ser en målstreg, giver det noget ekstra i benene. Det var dog stadig meget hårdt med modvind. Ideen var jeg skulle åbne og Maxim Van Gils skulle blive i mit løb, hvis jeg ikke kunne holde hele vejen til mål. Axel Zingle åbnede spurten tidligt, jeg fulgte efter og kunne komme ud på det rigtige tidspunkt”, uddybede Arnaud De Lie.

Dansk deltagelse
Danske Airtox – Carl Ras deltog i årets Famenne Ardenne Classic. Det blev dansk tiendeplads ved hurtige 23-årige Mads Andersen, og 14. plads ved rutinerede 28-årige Magnus Bak Klaris. Teamet fik Gustav Frederik Dahl ind på 46. pladsen, Daniel Stampe på 56. pladsen. Det er første gang at en dansker har kørt i top-10 i løbet. Også Mads Würtz Schmidt fra Israel – Premier Tech deltog og blev nr. 38.