Dansk Landevej

Tayeb Braikia ny kvindelandstræner

Den tidligere professionelle bane- og landevejsrytter Tayeb Braikia bliver ny landstræner for de danske kvinder på landevejen, og han glæder sig til at være med til at fortsætte den positive udvikling, som dansk kvindecykling har været inde i de seneste år.
45-årige Tayeb Braikia kommer til at stå i spidsen for det nye program, der både skal være med til at fastholde Danmarks position som en betydelig spiller i international kvindecykling og sikre fremtidens eliteryttere gennem målrettet talentudvikling – og elitechef Morten Bennekou er meget tilfreds med at have fået en så kompetent profil som kvindelandstræner:  

“Jeg er rigtig glad for at kunne præsentere Tayeb som ny landstræner, for hans faglige tyngde og erfaring er med til at understrege, hvor højt vi sætter barren også inden for kvindecykling. Vi har at gøre med en uhyre kompetent og rutineret træner, der er kendt og respekteret i dansk cykelsport, så det giver ro og plads til den udvikling, vi er i gang med, fastslår Morten Bennekou.

Bennekou glæder sig også over den interesse, der har været for landstrænerstillingen, og han peger på, at det momentum, kvindecyklingen oplever, er medvirkende til, at Danmarks Cykle Union har kunnet tiltrække en kapacitet som Tayeb Braikia: “Det har været meget opløftende at have så stærke kandidater til jobbet, for det siger noget om, at kvindecyklingen både er attraktiv og har fået fortjent opmærksomhed de senere år”, fortæller Bennekou.

Tayeb Braikia har efter sin aktive professionelle karriere i to perioder været landstræner for banelandsholdet, og de seneste seks år har han beskæftiget sig med talentudvikling inden for basketball, hvor han også har haft stor succes. Og det er netop evnen til både at agere sparringspartner for eliten og arbejde langsigtet med talenterne, der har gjort ham til det oplagte valg. Og Braikia selv ser frem til den nye udfordring: “Dansk kvindecykling har haft en imponerende udvikling, og jeg har stor respekt for de resultater, der er opnået under den tidligere landstræner. Det er naturligvis også en stor udfordring, men potentialet er til stede, og jeg glæder mig meget til at forsøge at løfte dansk kvindecykling yderligere de kommende år”, siger Danmarks nye kvindelandstæner.

Braikia lægger heller ikke skjul på, at det er det nye strategiske fokus i arbejdet med kvindecyklingen herhjemme, der har været med til at gøre jobbet attraktivt: “Kombinationen elite og talentudvikling er kolossalt spændende og forener de områder, jeg har arbejdet med de sidste mange år. Det er et stort ansvar, men det giver også nogle større muligheder for at gøre en forskel og sætte sit præg på udviklingen, og det er den udfordring, jeg simpelthen ikke kunne sige nej til”, slutter Tayeb Braikia.

Tayeb Braikia tiltræder som kvindelandstræner 1. august.