Dansk Landevej

Talentfulde Mads Andersen til coloQuick Cycling

19-årige Mads Andersen skal næste år køre for coloQuick Cycling.

Mads Andersen har fået sin cykelopdragelse i Odder Cykelklub, og skiftede forud for indeværende sæson til Herning CK Elite. Han har i sin første sæson som A-rytter gjort sig meget bemærket, både med en sejr og med flere podieplaceringer.
Han er også en glimrende banerytter og så sent som i juli blev han overraskende jysk-fynsk mester i omnium på Aarhus-banen.

Selvom Mads Andersen forud for denne sæson skiftede til Herning-holdet har han stadig sportsdirektør hos coloQuick, Christian Moberg, som træner og der har uden tvivl været medvirkende til skiftet. “Jeg har fulgt Mads Andersens udvikling siden han var 1. års junior og har altid set et eller andet talent i ham”, siger Christian Moberg.

“Han skulle lige lære at træne hårdt og leve som cykelrytter, og i år har han formået at få resultaterne til at tage steppet op på kontinental niveau. Det er sket med sejren på en etape i Randers Bike Week og podieplads i Demin cuppen i sidste weekend, hvor han inden sidste afdeling i weekenden er nummer tre samlet. “Han er helt klart en ung rytter man skal holde øje med, han er en tung rytter med en hel masse power og en okay god spurt. Jeg ser frem til at arbejde med ham de næste år, siger Christian Moberg.

Til daglig er Mads Andersen ansat hos Danish Crown i Vejle. Han har et fysisk hårdt arbejde, men det passer fint sammen med træningen. “Jeg træner hver eneste dag og omkring 20 timer om ugen”, fortæller Mads Andersen.

Med skiftet til coloQuick kommer han til at køre på hold med sin tidligere holdkammerat fra Odder Cykelklub. Jeppe Aaskov Pallesen, der kører på andet år for coloQuick.

“Det er en meget spændende rytter vi med Mads Andersen får ind på holdet”, siger ledende sportsdirektør Brian ”Hellerup” Petersen. “Han arbejder hårdt undervejs i løbene og har vist sig at være så holdbar, at han også kan blande sig i finalerne. Han går uden tvivl en meget lys fremtid i møde, og derfor er det med stor tilfredshed, at han næste år skal køre for Team coloQuick”, lyder det fra Brian ”Hellerup”.