Dansk Landevej

Stokbro efter Danmark Rundt: Fedt at være tilbage

Af Niels Nedergaard

Andreas Stokbro var i år tilbage i PostNord Danmark Rundt, hvor han primært har kørt som hjælperytter for den italienske supersprinter Giacomo Nizzolo på Team Qhubeka NextHash, men selvom danskeren ikke selv kørte klassement i årets udgave, var han glad for at være tilbage i løbet. 

”Det har været fedt at komme tilbage og køre i Danmark. Nu er det nogle år siden, at jeg har været på dansk grund og køre flere dage i træk, og det er virkelig dejligt med den opbakning, der er fra tilskuerne, og så er det rart at kende vejene for en gangs skyld,” fortalte en glad Andreas Stokbro til CyclingWorld, da han var kommet i mål på Frederiksberg. 

I år havde Andreas Stokbro en lidt anden rolle, end han ellers har været vant til, når han har kørt PostNord Danmark Rundt, men selvom han ikke selv leverede nogle topresultater undervejs i løbet, er han glad for, hvordan han fik udnyttet rollen som hjælperytter. 

”Det har været et lidt anderledes Danmark Rundt, for jeg har ikke prøvet at være decideret hjælperytter i løbet, som jeg har været denne gang. De andre gange har jeg jo kørt lidt for mig selv, men nu har vi haft Giacomo, der har prøvet at være med til at køre om sejren, men jeg er godt tilfreds med det arbejde, jeg har lavet for ham i løbet af ugen,” forklarede danskeren.

Til sidst afslørede Andreas Stokbro, hvilke løb han skal køre i de næste stykke tid, og her venter der en tur i Benelux-området, hvor der er lidt af hvert på menuen. 

”Jeg tror, jeg skal køre nogle endagsløb i Belgien her på det næste, og så skal jeg køre BinckBank Tour, og så må jeg se, hvad det næste bliver derefter,” lød det fra danskeren. 

Andreas Stokbro sluttede som nummer 49 i det samlede klassement i årets udgave af PostNord Danmark Rundt.