Bogomtale

Sjove anekdoter og spændende information i ny Tour de France-bog

Der kommer i disse år rigtig mange bøger, der handler om cykelsporten og Tour de France. Nogen har mere relevans end andre. Den 22. maj udkommer ‘111 steder i Tour de France du skal se’ på forlaget Frydenund.

CyclingWorld.dk har lejlighed til at læse bogen. Og den har helt sikkert relevans.

Af Kenneth Møller Kristensen

Rejsetips kombineret med anekdoter om Tour de France. Det lyder da som en god ide. Og det er det også. Derfor er den nye bog fra forlaget Frydenlund værd at læse. 111 steder med relevans til Tour de France er udvalgt, og beskrevet både i forhold, hvad der skal opleves på de enkelte, men også om hvornår Tour’en har besøgt stedet, og hvad der er sket af interessante begivenheder i forbindelse med at verdens største cykelløb har lagt vejen forbi. 111 steder er mange, og derfor er gennemgangen af oplevelsesmuligheder da også noget overfladisk. Men det kan bruges til inspiration, inden du selv kaster dig ud i at opleve.

Selvfølgelig er der heller ikke gået i dybden omkring de Tour-historiske fakta om de enkelte steder. Men det er vel heller ikke tanken med bogen. Men selv hvis du er hardcore Tour de France-fans er der med stor sandsynlighed chance for at du kan blive klogere eller i ihverfald blive beriget med små sjove anekdoter fra det franske cykelløbs fantastiske historie. For det sjove og interessante anekdoter, der er samlet sammen i bogen.

Bogen er skrevet af tidligere professionel cykelrytter Per Bausager samt Michael Benzon, der driver en række virksomheder med cykelsporten som udgangspunkt. Og det er da også tydeligt, at der er massiv cykelviden bag de udvalgte Tour de France historier. Måske gøres der ovenikøbet brug lidt for intern viden eller ihverfald egne holdninger. Det kan nemlig virke lidt bias at kalde Claudio Chiapucci for en kæphøj pralhals og Francesco Moser for en Wonderboy. Sproget kan også virke lidt for storladen, når der tales om krigslykke i forbindelse med cykelløb og en resultatliste kan være stratofærisk. Men det ændrer ikke ved. at bogen er virkelig læseværdig og denne anmelder er imponeret over detaljegraden i rigtig mange af Tour de France historierne.

Og i øvrigt er bogen en del af serien med 111 steder som du skal se, der omfatter mere med 25 udgivelser og med flere på vej.

´111 steder i Tour de France som du skal se’ er på 240 sider, den koster i anbefalet udsalgspris kr. 249,95 og udkommer altså den 22. maj.