Internationalt landevejTour de France

Sejr til Pogacar. Førertrøje til Roglič

21-årige Tadej Pogacar fra Slovenien og UAE-Team Emirates vandt søndag niende etape af Tour de France. Primož Roglič fra Jumbo-Visma er ny mand i førertrøjen.

Etapen blev kørt fra den klassiske Tour de France-by Pau til Laruns over 153 km og to kategori-1 stigninger. Og igen søndag blev det, som det blev mandag en begivenhedsrig dag.

Schweiziske Marc Hirschi, blot 22 år, var i langt soloudbrud, og kun halvanden kilometer fra at holde til målstregen. Team Sunweb-rytteren blev hentet af en fire mandsgruppe bestående af Pogacar, Primož Roglič, Egan Bernal og Mikel Landa.  Pogacar vandt siden spurten blandt de fem ryttere. Roglič blev nr. to og overtog førertrøjen, da Adam Yates måtte notere et tidstab på 54 sekunder.

“Det er fantastisk at have vundet efter sådan en hektisk dag. Først vil jeg takke teamet for et perfekt arbejde gennem hele etapen. Jeg er meget glad, til sidst var mit mål at hente så mange sekunder som muligt til det samlede klassement, og bonus, men så skiftede fokus til spurten. Jeg husker ikke præcis hvordan jeg vandt sprinten, jeg tænkte bare på at køre så hurtigt som muligt”, forklarede dagens vinder efterfølgende. Pogačar er nu nr. syv, 44 sekunder efter Roglic.

Flere klassementryttere mistede vigtig tid. Miguel Ángel López fra Astana Pro Team tabte 54 sekunder. Tyske Emanuel Buchmann fra BORA – hansgrohe mere end fire minutter og sidste års nr. fire må regnes ude af topklassementet.

Roglič fører nu, via bonussekunder 21 sekunder foran Bernal. Guillaume Martin fra Cofidis er forsat nr. tre.

Bedste dansker på dagens etape blev Søren Kragh Andersen fra Sunweb som nr. 47.

Mandag er der hviledag i Tour de France.