BaneHistorie

Sandstød tog over. Lasse Norman blev den nye stjerne. Tysk triumf efter dramatik

Den 31. januar til 5. februar 2019 afvikles det 16. 6-dagesløb i Ballerup Super Arena. Den 1. oktober indledes billetsalget til Bilka 6-dagesløbet 2019. I den forbindelse ser vi frem til denne dato tilbage på de 15 kørte 6-dagesløb i Ballerup. Vi er nu nået til år 2013 og 2014.

Læs også:
– I 2002 kom 6-dagesløb til Ballerup
– Taget der kollapsede kostede to års pause
– Basso, Alex Rasmussen og Buster
– Mørkøv/Rasmussen og Stein Bagger
Sejre til Par nr. 7 og afsked med Henrik Elmgreen

I 2013 var Alex Rasmussen ramt af karantæne grundet problemer problemer med hans wheareabouts indberetninger til Antidoping Danmark. Men heldigvis havde den nye arrangør, Michael Sandstød, og hans sportschef Jimmi Madsen i es i ærmet. I 2012 var Lasse Norman blevet olympiske mester i omnium i London, og med et trylleslag blev verdenskendt i Danmark. Lasse Norman trådte ind i Par nr. 7. Michael Mørkøv dirigerede og Norman havde styrken. Par nr. 7 vandt foran tysk/australske Leif Lampater/Luke Roberts. Mere overraskende var det, at Jesper Mørkøv for første gang kørte sig på podiet i et 6-dagesløb. Med schweiziske Franco Marvulli blev det til en flot tredjeplads.

I 2014 var Alex Rasmussen tilbage i Par nr. 7, og igen med Michael Mørkøv ved sin side. Men niveauet var ikke helt på højde med tidligere tider. Til gengæld viste det tyske par nr. 2, Robert Bartko/Marcel Kalz, tidligt at de havde store ambitioner for løbet, der var karrierens sidste for Bartko. Løbet fik en yderst dramatisk afslutning. Med under 20 omgange igen erobrede det tyske par en omgang, der bragte dem alene i spidsen af løbet. Nærmest i det sekund, som tyskerne fik kontakt til feltet angreb Alex Rasmussen. En hektisk jagt fuldte, og det så for publikum ud som om Par nr. 7 kom rundt og erobrede en omgang. Men kommisærerne vurderede, at de ikke fik kontakt til selve feltet, og Bartko/Kalz blev udråbt til vindere. Dette var publikum mildt sagt ikke tilfredse med. Den nederste plads på podiet blev besat af en godt kørende Marc Hester, der var sat sammen med tyske Leif Lampater.

1896915_486954794749305_50896497_n