Produktnyheder

Sådan kommer du i gang med at cykle med din hund

Stort set alle danskere er vilde med at cykle, og derfor er der stor sandsynlighed for at du også er det. Har du nogensinde prøvet at cykle med din hund? Før du kaster dig ud i at cykle med din hund, kan du læse vores tips og tricks til at komme i gang.

Det starter med den rette kost
Det er vigtigt at hunde, som dyrker sport, får den rette kost. Du lader din firbenede ven op med energi med den rette mad og drikke. Her kan det især være en god ide at kigge på hundefoder til aktive hunde som fx Bellfor, der sørger for at din hund får rigelige proteiner.

Vent til din hund er gammel nok
Det anbefales at du venter med at cykle med din hund indtil at den er mindst 18 måneder gammel. Naturligvis kan det variere fra hund til hund, men det er tommelfingerreglen, når det kommer til hvornår din hunds krop er parat til den fysisk krævende aktivitet.

Overvej at tale med din dyrlæge først
Det kan altid anbefales at søge rådgivning hos eksperter, og det gælder også i dette tilfælde. Du kan med fordel spørge din dyrlæge til råds, før du kaster dig ud i cykeltræning med din hund. I visse tilfælde kan det være en god ide at få taget røntgenbilleder for at sikre sig at hundens led kan klare til aktiviteten.

Invester i det rette udstyr
Der findes bestemt udstyr, som er designet til cykelture med din hund. Her kan det være en god ide at investere i en korrekt sele. Desuden kan du også købe en kurv, som kan holde til hunden, hvis den pludselig bliver træt og ikke kan løbe længere.

Sådan lærer du din hund at løbe ved siden af din cykel
Cykeltræning med hunde kræver naturligvis at du træner din firbenede ven. Først og fremmest skal hunden løbe på den højre side. Det skyldes at du bør være mellem trafikken og din hund.

Desuden er det vigtigt at starte langsomt og med korte ture. Først og fremmest skal din vovse lære at løbe ved siden af din cykel. Desuden er det vigtigt at du giver din hund mulighed for at få stærkere muskler, før du kaster dig ud i de lange ture. 

Det kan anbefales at cykle på bløde underlag. Et hårdt underlag som fx asfalt byder på større risiko for at slide din hunds led op. Derfor kan det være bedre at cykle med din hund på græs og sand. Måske kan det være mere fysisk krævende for cyklisten, men det er bedre for din hund.

Hvilke andre sportsgrene kan du dyrke med din hund?
Hvis du er vild med at dyrke fysiske aktiviteter med din hund, kan du også overveje at løbe eller at svømme med den. I sidste ende er det vigtigt at både hund og ejer nyder aktiviteten. Derfor behøver det bestemt ikke at være kompliceret, og i kan have det sjovt med en frisbee, fodbold, tennisbold eller andre lignende ting.