Dansk Landevej

Ruterne til DM landevej nu på plads

I Aalborg er alle sejl sat, for at skabe en fantastisk kulisse for det nye tiltag DM-ugen, som samler de officielle danmarksmesterskaber for 28 specialforbund, hvilket dækker over flere end 50 sportsgrene med flere end 100 discipliner. Over 180 medalje sæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles den 23.-26. juni.

Cykling er en af de store idrætter ved DM-ugen, med afvikling af mesterskaber for hhv. Trial, BMX, MTB og ikke mindst landevejscykling, hvor de allerstørste danske profiler kommer hjem for at kæmpe om den eftertragtede DM jersey. Med al sandsynlighed, vil der stå en dansk mester til start ugen efter i København, når dette års Tour de France skydes i gang. Så ingen tvivl, der bliver kamp om DM trøjen.

Husk at få dit 2022-eksemplar af bogen De Danske Tour de France-Helte.

Enkeltstarten og linjeløbene har start og mål midt i Aalborg, og som altid er der garanti for drama og god stemning, når de nye danske mestre skal kåres.

Ruterne ved dette års DM giver såvel masser af tilskuervenlige muligheder, ligesom de deltagende ryttere har noget at glæde sig til. Klaus Peter Petersen fra Aalborg Cykle-Ring er løbsansvarlig og han sætter disse ord på ruterne: ”Både enkeltstarten og linjeløbet starter og slutter i centrum af Aalborg ved Aalborg Kongres & Kultur Center. Det betyder, at der bliver masser af nordjyder, turister og tilrejsende tilskuere, som kommer til at opleve cykelsporten på nærmeste hold. Der er nærmest garanti for god stemning og fest, når Danmarks elite kommer til Aalborg for at kæmpe om Dannebrogstrøjerne. Sikkerheden er i top på begge ruter. Alt er afspærret og alle veje ensrettet. Mere end 250 frivillige, 1500 m hegn, 60 politimotorcykler og race marchalls sikrer rytterne optimale forhold.”

Meget mere informaton og ruterne kan ses via www.dif.dk/dm-ugen.