Dansk Landevej

Resultater fra GP Herning 2024

Lørdag blev 30. udgave af Danmarks mest prestigefyldte endagesløb, GP Herning afviklet. Den danske U23 mester Rasmus Søjberg Pedersen fra Decatholon Ag2r sejrede. Søjberg Pedersen kørte løbet for det danske landshold. Nr. to blev Daniel Stampe fra Airtox – Carl Ras og norske Erik Madsen fra Uno-X Development.

Løbet blev kørt hårdt med utallige angrebsforsøg og til tider store splittelser i feltet. Der var også mange styrt og defekter på grusvejene, som var særdeles støvede og udfordrende efter det tørre og solrige vejr. Alligevel var det et stort set samlet felt, som ankom til Herning og de sidste fem finaleomgange.

Her lykkedes det først en større udbrydergruppe at slå et godt hul til feltet. Men da feltet satte farten op i jagten på frontgruppen, kom der nye angreb forrest, og en gruppe på fem ryttere rev sig fri.

Gruppen bestod foruden af Søjberg, Stampe og Madsen af hollandske Jelte Krijnsen fra Parkhotel-Valkenburg og Simon Bak fra ColoQuick Cycling.

De fem i front holdt forspringet hele vejen til mål, hvor Søjberg vandt i en tæt spurt mod Stampe. Kort efter kom resterne af feltet anført af Niklas Larse

Se resultater i nedenstående

Results powered by FirstCycling.com