Bane

Provinsmesterskaber til Meyer, Rimkratt-Milkowski og Eberhart/Fynbo

Fredag aften blev der afviklet provinsmesterskaber på Aarhus Cyklebane. Der blev kørt i sprint, omnium og parløb.

Omnium blev vundet af Mads Meyer fra Vejle CK. Her blev kørt over scratch, tempoløb, udskilningsløb og pointløb. Anders Fynbo vandt scratch efter en stærk spurt. Tempoløbet blev vundet af Alex Rasmussen, der længe sad i udbrud, og dermed hentede hele 10 point. Jeppe Aaskov Pallesen kørte sig i spidsen af det samlede klassement med en sejr i udskilningsløbet. I det afsluttende pointløb lykkede det dog tidligt Mads Meyer og Lasse Eland at erobre en omgang. Siden kom Meyer rundt alene, og sikrede sig dermed den samlede sejr. Det lykkedes for Jeppe Aaskov Pallesen at køre sig tilbage og vandt sølv, mens Eland hentede bronzen.

I sprint blev det til sejr for DBCs danske mester, William Rimkratt-Milkowski. Rimkratt-Milkowski kom på startlisten i sidste øjeblik, da Morten Abel måtte melde afbud.

Seks ryttere deltog i sprint. I kvartfinalen slog DBC-rytteren Henrik Dam Nielsen fra Odense, og da denne siden kom videre fra opsamling var det også konkurrenten i semifinalen. Endnu en Odense-rytter, i form af Mathias Munk Andersen, ventede for den danske mester i finalen. Rimkratt sejrede sikkert i første heat, men i anden heat fik Munk Andersen held med at køre sin lange kraftige spurt fra spids, og selvom Rimkratt kom hurtigt på de sidste 50 meter kunne han ikke komme udenom fynboen. Tredje og afgørende heat blev flot taktisk og underholdende, og en god anledning for DBC-sprinteren til at bevise sine evner.

Parløbet blev vundet af det københavnske par Anders Fynbo/Nichlas Eberhardt, der viste deres store rutine fra mange parløb i Ballerup Super Arena. Parret kørte med 4-tallet på ryggen, og lagde sig tidligt i spidsen. Ingen par lykkedes med at vinde omgange. Fynbo/Eberhardt blev i alt noteret for 20 point, mens Lasse Eland/Aske Vorre på andenpladsen hentede 19 point. Nr. tre blev Jeppe Aaskov Pallesen/Rasmus Søgaard med 16 point.