Dansk Landevej

Husker du? Da Magnus Cort vandt på Asnæs Indelukke

Til august køres der Gran Fondo Denmark 2017 med udgangspunkt i Holbæk og over alle de hårde stigninger som Nordvestsjælland og Odsherred byder på. Blandt disse stigninger er den berygtede Asnæs Indelukke. Denne ekstremt smukt beliggende bakke, hvor der er direkte udsigt til Sejerø bugten er ca. 1.100 meter lang, stiger gennemsnitlig 5,8 % og har maksimal hældning på 12,5 %.

Det var på Asnæs Indelukke, at Magnus Cort vandt 4. etape og dermed sin anden etapesejr af det daværende Post Danmark Rundt. Cort havde meget overraskende vundet løbets 1. etape med mål i Varde. Her havde Cult-rytteren overlevet et langt udbrud, og sejrede tæt foran Lars Bak og Nicolai Aistrup. Mere planlagt var det, at Magnus Cort vandt på Asnæs Indelukke. Det unge talent og hans sportsdirektør Michael Skelde havde nemlig på forhånd udset sig etapen som et stort mål. Stemningen var fantastisk på den hårde bakke, der blev passeret fire gange på den meget hårde rundstrækning, som etapen sluttede med. I bunden af bakken sidste gang angreb Cort, og holdte imponerende helt til stregen. Kort efter faldt det unge talent udmattet om i siden af vejen, og måtte hjælpes op for at blive hyldet.

En sjov detalje ved løbet var at speakerne i målområdet troede, at det var Corts holdkammerat Jesper Hansen, der havde sat et afgørende angreb ind på bakken, og først da det blev muligt at se rygnummeret gik det op for speakerne at der var tale om Magnus Cort.

Husk at få tilmeldt dig Gran Fondo Denmark via www.grandfondodenmark.dk og vil du vide mere om Post Danmark Rundts historie, så kan du købe bogen til blot kr. 100,- her.

18763346_10156116581653538_1509704545_n