Nyheder

Prøv unik cykelbane midt i København til Kulturhavn Festival

Ikke mange ved det. Men midt i København findes en såkaldt Dirt Jump-bane. En cykelbane der giver mulighed for helt unikke cykeloplevelser. Til Kulturhavn Festival 2019 kan alle afprøve deres evner på banen – helt gratis.

Dirt Jump er en forholdsvis ny cykeldisciplin. En actionfyldt én af slagsen,  hvor man kører på spektakulære baner, og kan udvikle en række tricks på sin cykel. I lande som Spanien og Sverige er sporten blevet et stort hit, men i Danmark er der fortsat kun få, der dyrker Dirt Jump.

På Arsenaløen, midt i København, findes en Dirt Jump bane med blandt andet en pumptrack,  og med masser af muligheder for at lave hop. Banen er åben for alle under årets Kulturhavn Festival.

“Vi glæder os rigtig meget til Kulturhavn Festival. Alle fra 3 år og opefter er meget velkomne til at komme og prøve vores bane. Man kan medbringe egen cykel eller låne på stedet”, siger Behroz Karimi, der er formand for foreningen Holmen Dirt, der står bag banen. 

“Når folk kommer, vil der stå frivillige klar til at tage imod og hjælpe de forhåbentlig mange børn, der møder op. I løbet af lørdagen vil der være en række konkurrencer, men også mulighed for at se en række af vores bedste ryttere demonstrere deres evner”, forklarer formanden videre, og slutter af med at fortælle, at der vil blive tændt op i grillen og at der vil være musik for at sikre en super god stemning.
“Vi skal have et par hyggelige dage, og forhåbentlig er der nogen børn, der får smag for at dyrke vores sport”.

Årets Kulturhavn Festival finder sted den 23. til 25. august. Festivalen breder sig over seks områder og består af mere end 230 gratis aktiviteter. I år er børnelandet placeret på Arsenaløen, der bliver omdannet til et slaraffenland for de små. Udover Dirt Jump cykelbanen,  findes der masser af andre muligheder for leg, musik, breakdance, ballet og stille kreative sysler.

Se program for Kulturhavn Festival på https://kulturhavn.kk.dk/program-2019