6-dagesløbBallerup Super ArenaTopartikler

Par nr. 7 klar til Bilka 6-dagesløbet

Torsdag indledes Bilka 6-dagesløbet 2019 i Ballerup Super Arena. Løbet er det 57. 6-dagesløb i København.

Årets par nr. 7, der traditionelt er de lokales favoritter, består af den rutinerede Michael Mørkøv og den blot 18-årige Oliver Wulf Frederiksen. De to trænede for første gang sammen onsdag i Ballerup Super Arena.

16 par består feltet af, og på forhånd er det et meget åbent løb. Blandt de øvrige favoritter kan nævnes danske Marc Hester og tyske Theo Reinhardt, hollænderne Wim Stroetinga/Yoeri Havik, østrigerne Andreas Graf/Andreas Müller, dansk/tyske Jesper Mørkøv/Christian Grasmann samt belgierne Kenny De Ketele/Moreno De Pauw. Ryttere fra syv nationer er i feltet.

Dørene til Ballerup Super Arena åbner torsdag kl. 17:30. Ud over det professionelle felt køres også Mini 6-dagesløb samt 6 Dages Cup for de unge talenter.

Finalen er tirsdag den 6. februar. Mandag køres den berygtede handicapjagt over 75 km. Løbet er i år tilegnet Gert Frank, der døde blot 62 år fornyeligt. Gert Frank nåede i sin karriere at vinde 20 6-dagesløb, og var en række gange en del af par nr. 7 i 6-dagesløbet i Forum.

I øvrigt sætter Michael Mørkøv rekord ved at køre i par nr. 7 for ellevte gang. Vinder Mørkøv kan han, med otte sejre, tangere australske Danny Clarks rekord med otte sejre i det københavnske 6-dagesløb.

Bilka 6-dagesløbet er det fjerde i 2019 i Europa. Danske Marc Hester er blevet nr. to i alle tre. I Rotterdam med Lasse Norman, i Bremen med Theo Reinhardt og i Berlin, der sluttede tirsdag, med Jesper Mørkøv.

Husk at få opdateret din viden om 6-dagesløb. Bestil den nye bog, 6-dagesløb, her.