Dansk LandevejInternationalt landevej

Otte danskere med i den 54. udgave af Tirreno-Adriatico. En dansker har tidligere vundet løbet

Årets Tirreno-Adriatico er udgave nr. 54.

Den 13. til 19. marts afvikles den 54. udgave af Tirreno-Adriatico. Der skal køres over syv etaper heriblandt en holdtidskørsel og enkeltstart som henholdsvis første og sidste etape, og med 161 ryttere fordelt på 23 teams i feltet. Heriblandt er hele otte danske ryttere.

Hos Astana deltager Jakob Fuglsang som kaptajn, hos Deceuninck-Quick Step Kasper Asgreen og Michael Mørkøv, hos Team Dimension Data Michael Valgren, hos Team Katusha-Alpecin Mads Würtch Schmidt, hos Team Sunweb Søren Kragh-Andersen (hvis han bliver rask), hos Trek-Segafredo Mads Pedersen og hos Mitchelton-Scott Christopher Juul-Jensen.

Dermed er der gode chancer for et godt dansk resultat.

Eneste dansker der har vundet Tirreno-Adriatico er Rolf Sørensen, der vandt løbet i både 1987 og 1992. Desuden er det blevet til en tredjeplads for Sørensen i 1988. Ole Ritter har hele fire gange kørt i top-10 i det italienske etapeløb. Bedste placering er en sjetteplads i 1973, hvor Roger De Vlaeminch vandt.
Jesper Worre blev nr. seks i 1987. En placering Jesper Skibby hentede i 1991, hvor han også vandt en etape. Skibby vandt i øvrigt også en etape i 1994. I 1999 blev Bo Hamburger nr. 7.
Rolf Sørensen har i øvrigt vundet i alt seks etaper i Tirreno-Adriatico. Jesper Worre vandt 1. etape i 1984, og blev i øvrigt nr. 2 på prologen det år.