Bane

Opsaling på bane-VM, 2. dag. Guld til Hviderusland og Colombia!

Det lignede længe en mulighed for guld. Men det blev dansk sølv i holdforfølgelse ved bane VM i Apeldoorn. Et flot resultat af Julius Johansen, Casper Folsach, Niklas Larsen og Frederik Rodenberg Madsen og faktisk det bedste danske resultat i disciplinen siden 2014, hvor det også blev til sølv ved VM i colombianske Cali. Specielt tiden (3:54.496 min.) i første rundes opgør mod Italien var rigtig imponerende. Men i finalen måtte danskerne bøje sig for Storbritannien med superveteranen Ed Clancy i spidsen. Italien slog Tyskland i bronzefinalen. Femtepladsen gik til New Zealand, mens Australien ikke deltog grundet de kommende Commonwealth Games.

Også hos damerne vandt Italien bronze i holdforfølgelse. I bronzefinalen slog italieneren Canada. USA vandt finalen foran Storbritannien. En forholdsvis sikker sejr med tiderne 4:15.669 og 4:16.980 min. Det var i øvrigt tredje år i træk at USA vandt denne disciplin.

Efter to døgn af bane-VM i Apeldoorn er værtsnationen Holland bedst med tre medaljer heraf to af guld. Også Storbritannien og Italien har vundet tre medaljer. Tyskland og Danmark har vundet to medaljer. 13 nationer har haft repræsentanter på podiet.

Herrernes scratch torsdag blev lidt overraskende vundet af hviderussiske Yauheni Karaliok. Tre ryttere erobrede en omgang og fordelte medaljerne blandt sig.Karaliok var suveræn i spurten blandt de tre. Sølv til italienske Michele Scartezzini og bronze til australske Callum Scotson. Her var ingen danske deltagere, men profiler som hollandske Wim Stroetinga, østrigske Andreas Müller, polske Adrian Teklinski, belgiske Robbe Ghys og irske Marc Potts måtte nøjes med sekundære placeringer.

Keirin blev en triumf for colombianske Fabian Hernando, der dermed forberede sin andenplads fra sidste VM, med japanske Tomoyuki Kawabata på andenpladsen og tyske Maximilian Levy på bronzepladsen. Den forsvarende verdensmester Azizulhasni Awang fra Malaysia måtte forlade VM i indledende heat.

I damernes sprint er de kommet frem til semifinalen. Australske Stephanie Morten skal møde Wai Sze Lee fra Hong Kong i den ene semifinale, mens den anden semifinale bliver et rent tysk opgør mellem Kristina Vogel og Pauline Sophie Grabosch.

Fredag er der dansk deltagelse i den olympiske omnium ved Amalie Dideriksen. Der skal køres over scratch, temporace, udskilning og pointløb. Dideriksen er blandt medaljefavoritterne. Desuden skal der fredag afgøres herrernes pointløb og individuelt forfølgelsesløb og damernes sprint.

Sammendrag fra Dag 2 ved bane-VM 2018: