Bane

Dansk sprinter slog banerekord i Frankrig

Den danske juniormester i sprint, Jakob Joensen har i weekenden i Le Mans kørt sprint og keirin som en del af Coupe de France i Le Mans.

Coupe de France er kendt for at være stærkt besat med franske ryttere, hvilket også var tilfældet i weekenden. Til start var blandt andre Quentin Lafargue og Sebastien Vigier, som begge er verdensklasse ryttere.

Banen i Le Mans er en udendørsbane, og regnvejr lørdag gjorde at konkurrrencerne måtte rykkes til søndag med sprint om morgenen og keirin om eftermiddagen.

I sprintkvalifikationen kørte Joensen i 11,112 sekunder, hvilket er ny banerekord for en juniorrytter, og rakte til en niendeplads. Desværre røg Joensen efterfølgende ud i næste omgang grundet en teknisk fejl af den unge rytter.

I keirin kørte den danske juniormester i heat med Quentin Lafargue, og kom flot videre som nr. 2. I semifinalen var danskeren få centimeter for at kvalificere sig til finalen, men det blev til samlede tiendeplads for Joensen.

“Med en banerekord kan jeg godt sige at jeg er tilfreds”, forklarede Jakob Joensen efterfølgende.

Næste løb for den unge dansker, der for tiden opholder sig på UCI-skolen i Aigle, bliver Bahnen Tournee i Tyskland den 2.-5. juni.