Dansk Landevej

Odds: Kan Froome gentage successen?

Der var nok mange cykelfans, der havde dømt Chris Froome ude af årets Tour de France, da de for mange måneder siden kunne læse, at han havde afleveret en positiv dopingprøve. I prøven kunne det ses, at Froome havde for meget salbutamol i kroppen, hvilket er et stof Froome behandles med i forbindelse med sin astma.

Sagen med Froome er fortsat i gang, og det betyder, at han indtil videre ikke er udelukket for at deltage i cykelløb. Det var hans Team Sky formentlig meget glade for, da Froome overraskede alt og alle ved at vinde Giro d’Italia.

Froome havde ellers lagt dårligt ud i Giro’en, hvor han både tabte tid på etaper, han normalt ikke ville tabe på, og samtidig havde han været i asfalten flere gange. Et vanvittigt soloridt fik dog sendt Chris Froome helt til tops, og da han på sidste etape forsvarede trøjen foran Tom Dumolin, kunne han lade sig hylde som vinder.

Står det til Froome er det dog ikke nok med en enkelt Grand Tour, han vil også vinde Tour de France. Det er dog de færreste, der kan formå at vinde to Grand Tours i træk, og det store spørgsmål er, om Froome har brugt for meget af sig selv inden Touren.

Tager vi et kig hos den største bookmaker inden for sports betting, så mener de dog godt, at Chris Froome kan gøre det. I skrivende stund giver han odds 2.50 gange igen til at vinde Tour de France, mens man kan få odds 1.50 på at han ikke gør.

Hvem er Chris Froomes største konkurrenter ved Tour de France?

Selvom vi danskere kan glæde os over, at de danske ryttere er i gang med en fantomsæson, så skal vi nok se bort fra en dansk sejr i touren. Jakob Fuglsang er kaptajn hos Astana, og han er derfor det bedste bud på et godt dansk resultat. Bookmakeren bet365 vurderer, at Jakob Fuglsang er 13. største favorit til at vinde Tour de France.

Fuglsang giver lige nu odds 23.00 gange indsatsen igen, og det er vel og mærke på et væddemål der hedder, at Jakob Fuglsang vinder uden Chris Froome. Det betyder, at Jakob Fuglsang godt må ende som nr. 2, hvis Froome altså vinder.

Jakob Fuglsang bør dog ikke være en stor udfordre til Froome, og derfor kigger vi i stedet mod australske Richie Porte. Han giver odds 3.25 gange igen, hvis han vinder Touren uden Chris Froome, mens colombianske Nairo Quintana giver indsatsen 5.00 gange igen.

Mikel Landa der har siddet i skyggen af Chris Froome hos Sky i mange år, er nu pludselig blandt favoritterne. Han står dog nu i skyggen af Nairo Quintana, men Moviestar vil uden tvivl spille på begge kort, og hvis Quintana ser svag ud, så kan Landa få lov til at køre sin egen chance.

Vi får formentlig et yderst spændende Tour de France at se i år, og det bliver især spændende at se, hvilket niveau Chris Froome er på. Kan han vinde to Grand Tours i træk, eller må han give sig fortabt til Porte, Quintana, Landa eller måske Jakob Fuglsang?