Produktnyheder

Nye gadgets, du bør overveje til din cykeltur

Der er nu ikke noget som skægge gadgets, og inden for cykling er det ikke anderledes, end det er med så mange andre sportsgrene – man kan altid købe nyt udstyr, og man skal ikke gå ned på udstyr – eller kage, som salig Chris Anker altid sagde. Vi vil derfor godt garantere, at du ikke kommer til at fortryde at købe nye gadgets, hvis du vel at mærke gør det fra certificerede firmaer, især når det gælder sikkerhed. 

Hvis du cykler en søndagstur som opvarmning til en af klassikerne, så er det jo også morsomt undervejs at kunne sætte væddemål på, om Vingegaard eller Mørkøv tager en etapesejr senere på dagen, så du har naturligvis din smartphone med alligevel, ikke? Den kan jo heldigvis bruges til andet end at ringe og danne dit soundtrack på ruten.

Derfor er her nogle tips til små, sjove ting, der kan supplere den og dermed gøre din cykeltur lidt sjovere – og sikker, for den sags skyld!

Hövding “airbag”

Det svenske firma bag Hövding har haft gevaldigt med vind i sejlene, og rundt på de danske cykelstier kan man tydeligt se, at mange har taget denne cykel airbag til sig. Det er ikke kun fordi man ikke får fladt hår af dem, for de har ved gentagne tests vist, at de giver en uovertruffen sikkerhed. De kan blæse sig op på millisekunder, og det er værd at tage med, at mange forsikringer dækker indkøbet af en ny Hövding. Så hvis du er træt af din gammeldags cykelhjelm, så vil en Hövding være lidt af en revolution for dig.

Cykelhandsker med touch-funktion

Vi har næsten allesammen smartphones nu om dage, og de er ikke så kompatible med almindelige handsker, som de fleste nok har fundet ud af. Så når man skal ud på en kold og regnfuld cykeltur er det perfekt at have et par handsker, der både isolerer, varmer og som kan bruges til at navigere på din smartphone med. De findes i flere udgaver, og det er uden tvivl rart at kunne besvare opkald og læse sin mail uden at skulle bøvle med at have handskerne af på din cykeltur. 

GoPro kamera til montering på hjelmen

Den kan naturligvis ikke monteres, hvis du bruger en Hövding, men på en normal hjelm vil mange kunne finde glæde i at filme deres ture rundt i landskabet. GoPro har udviklet adskillige forskellige former for GoPros, der er særligt velegnede til at have med på en regnvåd og mudret tur på en oktoberdag. Opløsningen er naturligvis i HD, og det er nemt at overføre dine videoer fra kameraet og til din computer eller iPad. Så hvis du gerne vil imponere vennerne med dine seneste præstationer på tur med mountainbiken, så bliver det ikke meget mere elegant end med et godt kamera i hjelmen. 

Intelligente lygter

Cykellygter er naturligvis et must, især med den lange og mørke danske vinter taget i betragtning. Derfor skal vi naturligvis også have det med på listen, og også her er der sket små revolutioner hen over de senere år. Intelligente cykellygter skal ikke tændes og slukkes, da de selv tilpasser sig det aktuelle lys eller mørke. Det vil sige, at jo dårligere sigte, jo kraftigere lyser de, og med moderne LED-pærer kan du være ganske sikker på, at du ikke løber tør for strøm, da disse bruger utroligt lidt strøm i forhold til klassiske cykellygter. Derudover er de blevet stadigt mere kompakte, så hvis du vil tage dem af cyklen, så kan de nemt opbevares i selv en lille taske. 

Til sidst skal siges

Køb altid kun fra godkendte forhandlere. Gå ikke på kompromis med sikkerheden. Køb hellere dyr kvalitet end halvt så dyrt ragelse.