Produktnyheder

Har du hørt om verdens længste cykelløb?

For den gængse cykelentusiast er Tour de France, Giro d’ Itala og Vuelta de España højt på listen over årets vigtigste begivenheder. Folk der smider Tour de France på TV henover sommeren, men ellers ikke går op i cykling, vil sandsynligvis pege på Tour de France som verdens længste cykelløb. Og det er da også vildt, med en længde på 3.414 kilometer i 2021. Det er på ingen måde en søndagstur, og der er en grund til at det kun er eliten der kvalificerer sig.

Når det kommer til antal kilometer, er Giro d’Italia lidt længere med 3.479 kilometer og Vuelta de España er lidt kortere med 3.411. De tre løb læner sig altså utrolig tæt op ad hinanden. Men de kommer ikke i nærheden af Red Bull Trans Siberian Extreme.

9.200 kilometer, 25 dage, 14 etaper igennem Rusland og i særdeleshed den sibiriske region fra Moskva til Vladivostok. Dette er den mere ekstreme del af cykelsporten. I 2021 var der kun ti ryttere med, dog tre danskere! I 2017 udgik seks af de ti deltagere af Red Bull Trans-Siberian Extreme, hvilket vidner om niveauet. Det er ikke for sarte sjæle, når turen går østover landevejene. Turen er ekstrem og kræver noget helt særligt.

Det er ikke et løb mange har hørt om, men det er bestemt ét, som du bør undersøge, hvis du trænger til noget nyt i din cykelhorisont. Det er et klima, du ikke er vant til at se ryttere i. I et land du ikke er vant til at se rytterne i. Selvom det i Rusland er lidt mere ukendte navne, så har vi stadig jævnligt dansk deltagelse. 

Kilde: Unsplash

Ruten startede i 2013 som et holdløb, men har siden 2015 skiftet navn og været sponsoreret af energidrik-firmaet Red Bull, som er kendt for deres interesse i og promovering af ekstremsport. Dette er deres bud på ekstremsport blandet med cykelløb. 

I 2019 blev der lavet en dokumentar om løbet som gjorde sit til at udbrede kendskabet til det. Siden da er interessen for det steget. Det er, med hensyn til seere og popularitet, ikke en reel konkurrent til de klassiske store løb. De er mere udbredte og vises flere steder. Men især har vores danske superstjerne Jacob Fuglsang også gjort Tour de France mere populært og vil nok også være den der tiltrækker flest næste år. Især på grund af Fuglsangs store ambitioner og det at bookmakere som bet365 er positive. De giver odds 301.00 ved sportsvæddeløb på at Fuglsang vinder, men på trods af han ikke er favorit, er de optimistiske.   

Men hvis du vil se noget der er mere ekstremt, hvor folk kan presse dem selv og deres cykel til det yderste, så er Red Bull Trans-Siberian Extreme bestemt noget du bør kigge på også.

For at sætte løbet lidt i relief, skal du cykle fra Skagen til Falster knap 18 gange på 25 dage, for at ramme længden på løbet. Her går du dog glip af de russiske bjerge og klima. Det går hårdt for sig østover. Men vil du se den mere ekstreme side af den sport vi elsker, så er det i det her løb.

Det kan naturligvis være at du sidder og tænker, at du allerede er fan af løbet. Men mange kender det ikke, så idéen er her, at skabe lidt opmærksomhed, så du kan overveje om det er noget for dig. Vladivostok venter!