Bane

7’erne er tilbage i front i Ballerup

Med to døgn tilbage af det 55. københavnske 6-dagesløb er parret med 7-tallet på ryggen tilbage i front af løbets klassement.

Søndag i 6-dagesløb er familiedag med masser af glade børn på tilskuerpladserne. Dette var også tilfældet denne søndag, hvor PostNord bød velkommen til mange tusinde gæster i Ballerup Super Arena. Par nr. 7, der består af Michael Mørkøv og Lasse Norman, benyttede den gode stemning til at bringe sig tilbage i front af klassementet på det spændende cykelløb. Dagens løbsprogram blev afsluttet med en jagt over en time. Her fik outsiderne fra par nr. 9, Jesper Mørkøv/Marc Hester endelig lidt succes. Med et angreb på de sidste omgange kom de fri, og kunne spurte sig til jagtsejr. Med en fjerdeplads i jagten erobrede Michael Mørkøv/Lasse Norman lige præcis en bonusomgang ved at runde 200 point, og overtog dermed igen førstepladsen i løbet fra belgierne Kenny De Ketele/Moreno De Pauw.

“Vi forsøgte at spare lidt på kræfterne i dag for at være klar til de sidste dage. Men så udviklede det jo sig helt perfekt med den bonusomgang. Nu skal vi lige regne på, om vi kan nå at opnå endnu en bonusomgang, eller vi skal ud og erobre en omgang mere”, forklarede Michael Mørkøv efter dagens jagter, og understregede at han tror på, at det er muligt at vinde det københavnske 6-dagesløb for sjette gang.

For tredje dag i træk stod par nr. 1 og Frederik Rodenberg Madsen for et af dagens helt store højdepunkter. Det lykkedes nemlig søndag at forbedre banerekorden i omgang på tid, som Rodenberg Madsen selv satte lørdag. I går kørte landsholdsrytteren i 12,469 sekunder, mens tiden søndag stoppede på 12,449 sekunder. Og publikum var begejstret. “Jeg håber at kunne forbedre den igen mandag, men så er der vist også udsolgt”, forklarede Rodenberg Madsen efterfølgende.

Søndag sluttede 3 dagesløbet for juniorer i forbindelse med 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena. Efter en super spændende og tæt afslutning blev det til samlet sejr til Par nr. 1, Benjamin Hertz/Sebastian Andreasson foran Par nr. 7, Victor Fuhrmann Desimpelaere, mens tredjepladsen gik til par nr. 6, Thorolf Rønhede/Frederik Wandahl. I 6 Dages Cupen, der er niveauet lige under de professionelle, er par nr. 7, Kristian Kaimer/Julius Johansen, fortsat suveræne. De vandt søndag endnu en etape og fører nu hele tre omgange foran par nr. 14, Sander Andersen/Jeppe Hanssing. I Mini 6-dagesløbet var det Par nr. 9, Nis Fuglsang/Frederik B. Sørensen, der vandt søndagens 5. etape. Siden vandt de amerikanske piger Zoe Ta-Perez/Makayla MacPherson dagens udskilningsløb Samlet er det dog par nr. 4, Philip Mathiesen/Victor Stokbæk, der er i front.

Mandag fortsætter 6-dagesløbet i Ballerup blandt andet med den berygtede handicapjagt, hvor sportsleder Jimmi Madsen har tildelt handicapomgang ud fra styrkeforholdene hos de enkelte par.