Internationalt landevejTour de France

NTT Pro Cycling mister endnu en Tour-profil

Lørdag måtte det sydafrikanske NTT Pro Cycing se deres sprinterstjerne og europamester Giacomo Nizzolo forlade Tour de France med en knæskade.

Søndag må også holdets bjergstærke rytter, italienske Domenico Pozzovivo, forlade løbet. Dette grundet en albueskade pådraget sig ved et styrt på 1. etape. 

“Det er virkeligt skuffende, at Domenico er tvunget til at trække sig fra løbet. Vi var optimistiske omkring, at han ville kunne klare sig i klassementet, men muligheden blev taget væk fra ham”, udtaler teammanger Bjarne Riis. “Jeg har set, hvordan han har kæmpet modigt hver dag, og nu er vi kommet til den konklusion at det er bedst at stoppe”.

“Jeg ville ikke forlade Tour’en uden at se om min krop kunne komme sig, men smerterne hver dag har været utrolige. Dertil kommer risikoen for at styrte igen”, forklarer Pozzovivo, der nu vil ændre fokus på Giro d’Italia.

Flere medier beretter, at NTT Pro Cycling søger efter en hovedsponsor for næste sæson, da NTT ikke vil forlænge aftalen. Teamet har ud over manager Bjarne Riis, også ansat sportsdirektørne Lars Michaelsen, der ikke er med i Tour de France grundet en badeulykke, og Lars Bak samt rytterne Michael Valgren og Andreas Stokbro.