Dansk LandevejInternationalt landevejTopartikler

UCI introducerer røntgen i kampen mod teknologisk snyd. Se film

Den internationale cykelunion (UCI) har torsdag udsendt en pressemeddelelse, hvor de understreger, at de har skærpet kampen mod teknologisk snyd på cyklerne som eksempelvis motorer.

Som supplement til de magnetiske scannere og interne kamera, der allerede findes og benyttes ved en række internationale løb, er specieltproduceret en mobil røntgen unit, der vil blive transporteret fra løb til løb. Denne kan på blot fem minutter producere et komplet røntgenfoto af cyklen og sikre, der ikke er installeret nogen form for teknologisk snyd. Der gøres brug en metode udviklet af virksomheden VJ Technologies, og som også benyttes ved blandt andet flytrafik og i våbenindustrien.

Der er planlagt test på 150 løbsdage fordelt ud over sæsonen og på alle fem kontinenter.

Se demonstration i nedenstående:

“Seks måneder efter jeg blev valgt som præsident sender UCI et stærkt budskab til cykelfamilien med denne plan mod teknologisk snyd”, lyder det blandt andet fra UCIs præsident David Lappartient, der også understreger at UCI arbejder på at få kapacitet til at kunne støtte de nationale forbund og andre interessenter i kampen mod teknologisk snyd. Allerede nu samarbejde UCI tæt med Tour de France arrangørerne fra ASO.