Dansk LandevejTopartikler

Norsk VM-enkeltstart bliver historisk

Årets landevejs-VM skal som bekendt afvikles i norske Bergen. Og mesterskaberne bliver historiske på ihvertfald et punkt. Enkeltstarten for herre elite har for første gang nogensinde mål på toppen af en stigning. Ruten bliver på blot 31 km, men de sidste 3,4 km bliver op af stigningen Mount Fløyen, der har en gennemsnitsstigning på 9,1 % med dele på mere end 10 %.

Der forventes dermed Alpe d’huez tilstande med masser af tilskuere på enkelstarts afslutningen, der indeholder flere serpentiner sving, hvor det bliver muligt at følge rytterne meget tæt på. Enkeltstartens første 27,6 km skal foregå primært i Bergens historiske centrum.

På enkeltstarten får rytterne desuden mulighed for at skifte cykel, hvilket tilfører et yderligere dramatisk element og taktiske overvejelser. Fra toppen af Mount Fløyen er i øvrigt en fantastisk udsigt over Bergen.

Landevejs-VM 2017 skal afvikles den 16. til 24. september. Den spektakulære enkeltstart skal køres den 20. september.

Også i landevejsløbene ved det norske VM vil der være store udfordringer for rytterne. Rundstrækningen vil nemlig blandt andet indeholde stigningen Salmon Hill, der over 1,5 km stiger med 6,4 %.