Dansk Landevej

Norsk invasion af danske UCI-løb

Norsk cykelsport er i enorm udvikling disse år. Dette kulminere i første omgang, når Bergen til efteråret er værter for landevejs-VM.

Men også når der den sidste weekend i april afvikles tre UCI-løb i Nordjylland sætter norsk cykelsport et stort fingeraftryk. Der venter nærmest en norsk invasion til Himmerland Rundt GP, GP Viborg og Rent Liv Løbet i Skive.

På startlisten er nemlig hele elleve norske hold. Mest prominente er continental holdene Team Coop, Team FixIT.no og Uno-X Hydrogen Development Team. Sidstnævnte har i øvrigt den tidligere dobbelte vinder af Post Danmark Rundt og tidligere Team fakta og CSC-rytter Kurt Asle Arvesen som sportsdirektør. Derudover er der 7 norske klubhold samt et regional hold fra Region Sør til start.

Naturligvis deltager alle de danske teams i stærk opstilling i de tre løb, men også tyske, svenske og hollandske hold er på startlisten.

Løbene bliver i øvrigt vist live på blandt andet norsk TV og på en række af TV2s regions TV-kanaler.

GP Himmerland køres i sin syvende udgave, Rent Liv løbet Skive og GP Viborg skal køres i udgave nr. fem.

De tre løb er i kategori 1.2 hos den internationale cykelunion. Dette gælder også for Fyen Rundt og GP Horsens Posten, der afvikles henholdsvis den 10. og 11. juni. Den 12. til 16. september afvikles PostNord Danmark Rundt, der er i kategori 2HC.