Bogomtale

Bogpræsentation: Landevejens Galejslaver

Albert Londres Landevejens Galejslaver – En beretning fra Tour de France 1924 udkom i 2019 på dansk. Bogen er Tour de France 1924 dækket af én mand, Londres, for dagbladet Le Petit Parisien i 12 nu legendariske reportager. Londres fulgte i kølvandet på Tour’en i en sky af alkohol, kokain, søvnløshed, umenneskelige lidelser og rigide løbsregler, der tvang rytterne ud på det muliges overdrev.

Albert Londres levede fra 1884 til 1932, og regnes som en af historiens største franske journalister. Londres er blandt andet berømt for mange afslørende og skelsættende reportager, og den fineste franske journalistpris er opkaldt efter Albert Londres.

Og så blev han interesseret i Tour de France. Londres dækkede Touren for Le Petit Parisien, og bragte sin flydende og indignerede pen til sportsjournalistikken. Reportagerne fra det franske etapeløb satte i årevis standarden for sportsjournalistik. Londres er ophavsmand til en god del af den aura og jargon, der stadigvæk præger cykelsporten og ikke mindst litteraturen.

Bogen er nedsat il kr. 99,- og kan købes via på dette link.