Bane

Mindre gode danske placeringer på 4000 meter i Apeldoorn

De danske U19 ryttere måtte nøjes med mindre gode placeringer ved torsdagens holdforfølgelsesløb ved stævnet i hollandske Apeldoorn.

Det danske hold 1 med Marcus Hansen, Victor Fuhrmann, Frederik Wandahl og William Blume kørte i 4:19,260, hvilket var skuffende i forhold til træningstider, men rakte til en sjetteplads. Hold 2 med Peter Busk, Robin Skivild, Andreas Sarbo og Oliver Heine kørte også under niveau med 4:22,790 og blev nr. ni. Begge de to danske hold lagde for hårdt ud, hvilket må forklares med manglende erfaring.

Storbritannien besatte de to første pladser i konkurrencen med hold, der kørte henhodsvis 4:10,560 minutter og 4:15,800, mens et fransk hold kørte i 4:16,475  og blev nr. tre.

“De skuffende tider skal findes i den alt for hurtige start holdene kører. De kører næsten ét sekund for hurtigt på både anden og tredje omgange. Hvorfor de kører hurtigere end planlagt, har nok noget at gøre med vi ikke får kørt mange holdløb i konkurrence i Danmark, og at samtlige ryttere som er med alle er førsteårs U19 eller yngre, på nær Marcus Hansen. Erfaring er ikke noget de har meget af, men noget som de høster hernede, hvilket også er formålet med turen. Dog er det skuffende ikke at leve op til hvad træningerne op til løbet har vist de kunne have kørt”, forklarer Danmarks U19 banelandstræner Thomas Dalsted.

I U17 levede det danske hold op til målsætningen om en tid under 4.30.