Bane

Medlem nr. 1 i verdens ældste cykelklub er død

Medlem nr. 1 af DBC Ballerup, verdens ældste cykelklub, Ove Krogh Rants døde mandag 24. april. Han var født 14. august 1926 og blev 96 år. 

Af Henrik Elmgreen

”Krogh”, som han blev kaldt blandt vennerne, var en markant skikkelse i dansk banesport, først gennem en lang aktiv karriere, der strakte sig over 18 sæsoner fra 1944 til 1961. Siden var han aktiv som en kompetent løbskommissær på Ordrupbanen og som bestyrelsesmedlem i Banerytternes Understøttelsesfond.

Ove Krogh Rants var den rene sprinter, i en epoke hvor netop sprintet stod i høj kurs på cykelbanerne.

Fire danske mesterskaber blev det til: 1950 og 1951 som amatør og to gange som professionel 1955 og 1957. Seks gange repræsenterede han Danmark ved VM og i 1952 deltog han ved de olympiske lege i Helsingfors. 

Ove Krogh Rats var en cykelsportens gentleman. Aldrig var der en finger at sætte på ham, altid passede han sine ting til punkt og prikke.

Selv om han i 1954 valgte at blive professionel, fortsatte han sit civile erhverv i Frederiksberg Kommune, hvor han sluttede som kontorchef i skattedirektoratet.

Han fulgte stadig med interesse sporten og både som aktiv og som leder var han aldrig bange for at komme med relevant kritik fra DBC’s talerstol.

Æret være hans minde!

Bisættelsen finder sted tirsdag 2. maj kl. 12,30 fra Frederiksberg Kirke. 

Husk at købe dine cykelbøger via Sportsbog.dk.