Internationalt landevej

Medie: Alternativ til dansk Grand Depart

Tour de France 2021 er umiddelbart planlagt til at starte i Danmark med tre etaper den 2. til 4. juli. Dette giver dog den udfordring, at afslutningen på næste års Tour vil kollidere med OL i Tokyo. Derfor har Tour de France arrangørerne, ASO, bedt de danske arrangører om at rykke den såkaldte Grand Départ (løbet tre første etaper) til at foregå en uge tidligere. Gurudet EM i fodbold i København kan dette, ifølge Københavns overborgmester Frank Jensen, dog ikke lade sig gøre.

Nu skriver det franske medie Le Telegramme, at Tour-arrangørerne, ASO, i stedet arbejder på en løsning med at lade næste års Tour de France starte i Bretagne. Det franske medier mener at vide, at den danske Tour-start vil foregå på et andet i tidspunkt i fremtiden. I 2022 skal Grand Départ været i Saint-Ètienne. Ifølge rygter i flere medier skal løbet starte i Baskerlandet i 2023 og i 2024 i Italien.

Årets Tour de France indledes den 29. august i Nice.

Husk at den 6. juli udkom den nye Tour de France bog, De Danske Tour de France helte. Med den bliver du helt klart til årets Tour, og får det hele store overblik over de danske præstationer i løbet. Bestil bogen nu her.

Til årets Tour de France kan du på Zweeler sammensætte dit Fantasy hold, og vinde store pengepræmier. Læs mere på: Tour de France Fantasy spil.