Internationalt landevej

Intet Tour de France for supertalent i 2021

Remco Evenepoel er udråbt til at blive cykelsportens næste store cykelstjerne. Belgieren, der i 2018 suverænt blev juniorverdensmester, imponerede stort i 2019 med blandt andet sejr i spanske Clasica San Sebastian og VM-sølv i enkelstart. I 2020 nåede den 20-årige rytter at vinde blandt andet Polen Rundt, inden han styrtede dramatisk i Lombardiet Rundt den 15. august, og måtte slutte sæsonen. Derefter havde belgieren god tid til at spille via spil uden rofus inden han kom igang med genoptræningen.

Ifølge mediet VTM har Evenepoel netop været på et månedlangt træningsophold i spanske Altea. “Jeg skal stadig komme mig for at blive mit gamle jeg. Min krop er endnu ikke klar til at jeg kan gå dybt. Lige nu handler det om at få kørt kilometer og indhente de to måneder jeg er bagud”, udtaler den unge belgier til mediet.

Løbsprogrammet for 2021 er endnu ikke fastlagt, men OL i Tokyo er blandt de største mål. Evenepoel vil med stor sandsynlighed ikke køre Tour de France i det nye år, da han ønsker at gennemføre en af de andre GrandTours inden han er med i Tour’en. I 2020 var planen at køre Giro d’Italia, men styrtet satte en stopper for dette.