Internationalt landevej

Mark Cavendish hylder Danmark og fansene

Af Niels Nedergaard.

Det er ikke nogen hemmelighed, at den britiske verdensstjerne Mark Cavendish elsker Danmark. Det har han fortalt op til flere gange, og i år er det ingen undtagelse for ham. Hans kærlighed til landet er fortsat intakt. 

Før 4. etape fangede CyclingWorld kort den britiske stjerne til en snak, og her hyldede Cavendish hele Danmark. Både vejrforholdene samt den store mængde er mennesker er noget, som behager verdensstjernen meget. 

”Jeg har altid elsket Danmark. Der er altid god vind her, og nu er solen også kommet, så det er fedt. Det er virkelig godt at se så mange mennesker herude, og det er virkelig godt for dansk cykelsport, at Michael Mørkøv og Lasse Norman vandt OL-guld. Det er virkelig specielt at se dem deltage her også,” sagde Mark Cavendish før etapen til CyclingWorld. 

På forhånd er der lagt op til en massespurt, når rytterne rammer Kalundborg, hvor der skal afsluttes med et par omgange. Her er Mark Cavendish naturligvis en af de store favoritter til at kunne tage etapesejren, men faktisk handler det slet ikke om etapesejren for ham i dag. I stedet handler det om at forsvare Remco Evenepoels førertrøje. 

”Vi har førertrøjen, så det er helt klart vores prioritet i dag at forsvare den, og så må vi se. Det vil være fedt, hvis det bliver en spurt i dag,” lød det korte svar fra superstjernen. 

Mark Cavendish har endnu ikke vundet en etape i årets udgave af PostNord Danmark Rundt. Han har dog vundet flere store sejre førhen i Danmark. Blandt andet på Geels Bakke i 2011, hvor han blev verdensmester.