Internationalt landevej

Malene Kejlstrup Sørensen er Årets Talent i dansk cykelsport

For første gang nogensinde går PostNord og Danmarks Cykle Unions prestigefyldte talentpris til en BMX-rytter – 17-årige Malene Kejlstrup Sørensen fra Randers BMX Klub har i sit første år som U19-rytter leveret en række stærke præstationer og imponerende internationale resultater.

PostNord Danmarks Årets Talent blev indstiftet ved Danmarks Cykle Unions 100-års jubilæum i 2007 som en gave fra hovedsponsoren til dansk cykelsport, og med tidligere modtagere som Amalie Dideriksen, Casper Pedersen og Julius Johansen står prisen allerede nu som en af de mest betydningsfulde i dansk cykelsport.

Prisen gives til en rytter, der har udmærket sig internationalt eller demonstreret potentiale til at kunne nå verdenseliteniveau som senior – og Malene Kejlstrup Sørensen viste fra starten af sin første sæson som junior, at hun er blandt verdens bedste BMX-ryttere i sin aldersklasse, da hun formåede at vinde tre afdelinger af European Cup og at sikre en samlet andenplads i cuppen.

Det er dog ikke blot de imponerende internationale resultater, der gør hende til Årets Talent, fastslår ungdomslandstræner Niklas Laustsen: “Dét, der for alvor gør Malene til Årets Talent, er for mig hendes personlighed. Hun har en vilje og et engagement til at blive den bedst mulige BMX-rytter, som få andre på hendes alder har. Det er fantastisk at arbejde med sådan en rytter, og når hun samtidig er en slider, så tror jeg på, at Malene har et stort potentiale fremadrettet”, udtaler Niklas Laustsen i en pressemeddelelse.