Internationalt landevejTour de France

Leif Mortensen var tæt på Tour-etapesejr

I den nye bog De Danske Tour de France Helte kan man få overblik over alle de store danske præstationer i verdens største cykelløb. Forord til bogen er skrevet af Leif Mortensen, manden der indtil 1993, havde den bedste danske placering i løbet. Mortensen blev nr. seks i 1971. I den nye bog kan man dog læse om hvordan den danske BIC-rytter mistede femtepladsen på sidste dag det år.

Men man kan også læse om den dag, hvor Leif Mortensen var tæt på at blive den anden dansker til at vinde en etape i løbet. Året før havde Mogens Frey på kontroversiel vis vundet en etape i Vogeserne. På 16. etape i 1972 havde Mortensen fået frie hænder efter at hans kaptajn Luis Ocaña var udgået. Danskeren ville have en etapesejr. Og han kom da også i det afgørende udbrud. Desværre var det dog med belgisk Willy Teirlinck. “Den eneste rytter jeg ikke skulle have med”, udtaler Leif Mortensen i bogen.

Læs hele historien om Leif Mortensen i Tour de France, og alt andet om danskerne i det franske etapeløb i bogen De Danske Tour de France Helte, som kan købes på dette link..