Ungt dansk talent til AG2R Citroën U23 Team

19-årige Frederik Erringsø fra det danske DCU team Team IBT-BH Carl Ras skifter pr. 1. september til det franske udviklingshold AG2R Citroën U23 Team.

 “Jeg har været i kontakt med holdet siden januar måned, og derfor har de kunne følge mine præstationer. Det resulterede i, at jeg blev inviteret til deres base i Chambéry, hvor jeg i begyndelsen af juli måned deltog i holdets træninger. Vi havde bl.a. et 7-timers træningspas, hvor vi kørte de kendte stigninger Télégraphe, Galibier, Glandon og Alpe d’Huez. Det gik rigtig godt, og jeg fik et meget positivt indtryk af holdet. Deres organisation er temmelig imponerende og de har mere end 20 års erfaring med talentudvikling. Så da kontrakten dukkede op i min indbakke, behøvede jeg ikke at overveje ret meget, inden jeg fandt kuglepennen frem, forklarer Frederik Erringsø til CyclingWorld.dk.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at flytte til Chambéry og til det nye træningsmiljø. Jeg skal bo i et lejlighedskompleks sammen med mine holdkammerater og vi har jo alperne lige uden for hoveddøren. Jeg skal også have lært at stå på ski. For noget af vintertræningen foregår på langrendsski”.

Jeg håber selvfølgelig at jeg kan udvikle mig rigtig godt. Som cykelrytter men også i det hele taget. Jeg skal læse fransk på byens universitet, så her får jeg yderligere et netværk, hvilket jeg også glæder mig til.

“Jeg kender selvfølgelig ikke mit løbsprogram endnu, men jeg er sikker på, at det bliver super spændende. Udover at gøre det godt for holdet håber jeg på, at mine præstationer i det franske bliver stærke nok til at jeg får muligheden for det danske U23 landshold”, Slutter Frederik Erringsø.